Een foto zegt meer dan 1000 woorden

"De Zaal" - Gent - 10 tot 30 april 2008

 

Soms stuit je op kleine wondertjes. Foto´s die meestal onzichtbaar bleven voor publiek, die gevonden en vervolgens gekoesterd werden. Door mensen die vaak prachtig kunnen vertellen over hun fascinatie voor deze kleinoden.

"1000 Woorden" is geen project rondom de gevonden fotografie alleen. Het toont weliswaar gevonden beelden maar laat ze een interactie aangaan met tekst. We benaderden een dertigtal mensen met de vraag 'iets' te schrijven over foto´s die hun levens binnen zijn komen sluipen. Een anekdote, een herinnering, een gedicht, een reflectie op het beeld…

De gevonden fotografie staat of valt bij de vinder. Diegene die besloot de foto´s te redden van de vergetelheid. We zetten 'de vondst' centraal. Door beelden een dialoog aan te laten gaan met woorden ontstaat er een ander perspectief. Een nieuwe blik.

Deze website werd opgezet ter ondersteuning van de gelijknamige tentoonstelling die liep van 10 t/m 30 april 2008 in 'De Zaal' te Gent. Naar aanleiding van "1000 woorden" verscheen eveneens een boek, waarin alle werken verzameld zijn.


Egon van Herreweghe
Joachim Naudts
Maarten Dings